Zoeken

Marokko en Dubai gaan samenwerken

8 juni 2024 - 13:10 - Economie

©

Marokko en Dubai hebben een belangrijke stap gezet in hun economische betrekkingen met de ondertekening van een overeenkomst tussen het Marokkaanse ondernemingsverbond (CGEM) en Dubai Chambers. Deze overeenkomst markeert het begin van een nieuw tijdperk van economische samenwerking tussen de twee regio’s.

Het doel van de overeenkomst is om nieuwe kansen te creëren voor Marokkaanse en Emirati bedrijven en een ambitieus kader voor samenwerking te creëren. Dit zal de investeringsdynamiek tussen Marokko en Dubai stimuleren en nauwlettend opvolgen.

Lees ook: Koning Mohammed VI in Dubai Mall gespot (foto)

De ondertekening van de overeenkomst vond plaats tijdens een bezoek van een delegatie van Dubaï Chambers aan Casablanca. Het bezoek had tot doel om investerings- en partnerschapsmogelijkheden te bespreken in diverse sectoren, waaronder industrie, toerisme, hernieuwbare energie, vastgoed, gezondheidszorg, innovatie en technologie.

De overeenkomst weerspiegelt de wens van beide partijen om hun economische banden te versterken en een investeringsvriendelijk kader te creëren. Het CGEM en Dubai Chambers hebben zich ertoe verbonden concrete stappen te ondernemen om de investeringsdynamiek te versnellen en elke ondernomen initiatief nauwlettend te volgen.

Lees ook: Marokko moet voor toerisme naar Dubai kijken

Voor Marokko betekent dit akkoord een bredere toegang tot Midden-Oosterse markten en een aantrekkelijkere omgeving voor Emirati investeerders. Dubai krijgt op zijn beurt bevoorrechte toegang tot investeringsmogelijkheden in Marokko, met name in belangrijke sectoren zoals landbouw, toerisme, industrie en informatietechnologie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team