Zoeken

Marokko investeert fors in nieuwe ecotoeristische hotspot

23 juli 2024 - 13:50 - Marokko

©

De Marokkaanse Vereniging voor Toeristische Engineering (SMIT) heeft ambitieuze plannen om van de regio Draa Tafilalet een toonaangevende ecotoeristische bestemming te maken. Tijdens een bijeenkomst op 17 juli in Rabat werd een investeringsprogramma van maar liefst 1,7 miljard dirham aangekondigd.

Het programma omvat diverse belangrijke aspecten, zoals het verbeteren van de luchtvaartinfrastructuur om de regio beter bereikbaar te maken, het versterken van de toeristische voorzieningen en infrastructuur, en het reguleren en professionaliseren van de bestemming.

Lees ook: Marokko volgens Forbes topbestemming voor ecotoerisme

Om het programma effectief uit te voeren, wordt een regionale ontwikkelingsmaatschappij opgericht, genaamd "Oasis Tafilalet". Deze organisatie, waarin SMIT, het ministerie en de regionale raad vertegenwoordigd zijn, zal toezicht houden op de uitvoering van publieke projecten die aansluiten bij de lokale prioriteiten.

Lees ook: Marokko zeer geschikt voor ontwikkeling ecotoerisme

De financiering van het programma wordt ondersteund door drie belangrijke strategieën. Er wordt 515 miljoen dirham geïnvesteerd in het moderniseren en uitbreiden van accommodaties, 732 miljoen dirham in het verbeteren van de toeristische bewegwijzering en 429 miljoen dirham in het renoveren van toeristische locaties en ervaringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team