Zoeken

Marokko geïnteresseerd in Franse Rafale-gevechtsvliegtuigen

6 september 2024 - 14:40 - Marokko

©

Dassault Aviation, de Franse fabrikant van de Rafale-gevechtsvliegtuigen, zou een uitstekend jaar kunnen afsluiten. Na de verkoop van twaalf Rafales aan Servië tijdens het bezoek van president Emmanuel Macron, lijkt het erop dat Marokko de volgende klant van de vliegtuigbouwer wordt.

CEO Éric Trappier vertelde aan Europe 1 dat er mogelijk voor het einde van het jaar een nieuw contract wordt getekend met een ander land. "Ik denk dat we nog een contract kunnen verwachten voor het einde van het jaar," zei de CEO, eraan toevoegend dat dit "een echte uitdaging" zou zijn die de toekomst van het bedrijf zou veiligstellen. Dassault Aviation heeft bevestigd dat het in gesprek is met verschillende landen die mogelijk interesse hebben in de Rafale.

Lees ook: Marokko-Spanje: oorlog om gevechtsvliegtuigen

Deze aankondiging komt op een moment dat president Macron een bezoek aan Marokko voorbereidt, te midden van een verbeterde diplomatieke relatie tussen beide landen na de Franse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Hoewel er geen direct verband is gelegd tussen dit bezoek en de lopende onderhandelingen, geeft de timing aanleiding tot speculaties.

Lees ook: Marokkaanse straaljagers krijgen hightech upgrade

Hoe dan ook, dit nieuws bevestigt het groeiende succes van de Rafale op het wereldtoneel. Het Franse gevechtsvliegtuig, bekend om zijn veelzijdigheid en prestaties, is steeds aantrekkelijker voor landen die op zoek zijn naar een geavanceerd toestel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team