Zoeken

Franse toeriste aangevallen in Tiznit

27 mei 2024 - 22:00 - Marokko

©

Een jonge dakloze man is in Tiznit gearresteerd nadat hij eind vorige week een Franse toeriste had aangevallen. Het slachtoffer liep blauwe plekken aan haar voet en knie op door een steen die door de dader werd gegooid, maar weigerde aangifte te doen.

Volgens Alyaoum24 vond de aanval plaats op vrijdagavond. De Franse toeriste was aan het wandelen in de stad toen ze plotseling werd aangevallen door de jongeman. De man, die dronken en onder invloed van drugs was, gooide een steen naar haar en rende vervolgens weg.

Lees ook: Toerist in Marrakech ernstig gewond na beroving

De politie werd door voorbijgangers gewaarschuwd en arriveerde snel ter plaatse. De agenten wisten de dader te arresteren. De twintiger is bekend bij de politie vanwege drugs- en alcoholmisbruik, en agressief gedrag tegen voorbijgangers. Zonder vaste woon- of verblijfplaats en vervreemd van zijn familie, leeft hij al enkele jaren op straat.

Lees ook: Toeristen gewond bij steekpartij op strand Agadir

Ondanks de lichte verwondingen die ze opliep, besloot de Franse toeriste geen aangifte te doen tegen haar belager. Ze legde aan de politie uit dat ze geraakt was door zijn schrijnende situatie en dat ze hoopte dat hij de hulp zou krijgen die hij nodig had.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team