21 april 2022 - 16:20 - Economie
Om zijn economische welvaart te behouden is Marokko van plan zijn energievoorziening uit te breiden. Het koninkrijk zal een moderne gasinfrastructuur van de nieuwste generatie aanleggen.
Er zal worden geïnvesteerd in de aanleg van gaspijpleidingen, havens, opslag- en hervergassingsinstallaties om een concurrerende energievoorziening voor de industrie en de industriële sector te waarborgen, zo meldt Aujourd’hui Le Maroc, waarbij de minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, Leila Benali, wordt geciteerd.
Lees ook: Repsol heeft spijt van vertrek uit Marokko
Het is de bedoeling onafhankelijkheid op energiegebied mogelijk te maken voor aardgas, volgens Leila Benali. Dit zal gebeuren door de conversie van vloeibaar aardgas (LNG). Deze omzetting moet plaatsvinden in de maritieme zones en op het Marokkaans grondgebied, hetzij via een drijvende elektriciteitscentrale, hetzij via een terminal aan land.
Volgens de minister moet de sector economische en financiële berekeningen maken om voor de meest directe oplossing te kunnen kiezen, waarbij zij erop wijst dat de havens van Mohammedia en Nador volgens de nationale havenautoriteit (ANP), klaar zijn om vloeibaar aardgas te ontvangen.
Lees ook: Grote gasvoorraden ontdekt in Marokko
Marokko is ook geroepen een leidende rol te spelen op het gebied van concurrerende waterstof, aldus Leila Benali, die wees op het belang van deze "gasinfrastructuur van de XXIᵉ eeuw", die de bijmenging van waterstof mogelijk zou kunnen maken naar het voorbeeld van landen die 30% waterstof toevoegen in bestaande pijpleidingen.
Luchthaven Casablanca: nieuw team pakt bagageproblemen aan
Corruptieschandalen in Tetouan: politici onder druk
Marokko gaat Schotse melk importeren
België versnelt uitzettingen Marokkanen
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Streamer Ilyas El Maliki veroordeeld tot celstraf
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL
Schulden teisteren Marokkaanse huishoudens
Marokko maakt flinke winst met verkoop gemeenschappelijk grond
Marokkaanse dirham in opmars
China wil in Marokkaanse Sahara investeren
Belastingverlaging in Marokko: niet iedereen tevreden