29 mei 2014 - 16:04 - Economie
Marokko is de eerste Arabische en Afrikaanse vis- en zeevruchtenproducent. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.
Op internationaal niveau is Marokko 18e. Het land produceert jaarlijks bijna een miljoen ton vis- een zeevruchtproducten. Dat is 4% van de wereldwijde productie. China is de grootste producent met ruim 12 miljoen ton.
In de visserij-industrie werken 300.000 mensen in Marokko. Ook vissen meer dan 2900 vissersboten langs de de 3500 km lange Marokkaanse kust.
Marokko exporteert 62% van zijn visproductie naar Europa. De sector is nu 8,3 miljard dirham waard. Marokko ontwikkelt de sector en hoopt op een groei naar 18,3 miljard dirham in 2020.
Een Marokkaan eet gemiddeld 10 tot 12 kg vis per jaar. Het wereldgemiddelde is 17 kg per jaar volgens de World Health Organization.
Wilde zwijnen duiken op bij school in Marokkaans dorp
"Evacuatie Marokkanen Gaza opgeschort door militaire operaties"
Tragisch ongeval: aap doodt wandelaar in Marokko
Europese airlines mijden Algerijns luchtruim, kiezen voor Marokko
Marokkaanse functionarissen "bezitten miljarden" in het buitenland
Marokkaanse stad dupe fraude met onbebouwd grond
Marokkaanse functionarissen "bezitten miljarden" in het buitenland
Zwitserse zakenman Rodolphe Pedro in moeilijkheden in Marokko
Grootschalige fraude met regeling tijdelijke invoer ontdekt in Marokko
Tanger trekt opnieuw grote internationale speler aan
Nieuwe projecten goed voor tientallen banen in Noord-Marokko
Experts: brandstof in Marokko veel te duur
Britse bankgigant wil zich in Marokko vestigen
Trump-taks: handelsoorlog jackpot voor Marokko?