Zoeken

Marokko onthult gigantisch Hassan II-stadion voor WK 2030 (video)

5 juli 2024 - 21:00 - Sport

©

Het toekomstige stadion in Benslimane, waarmee Marokko zich voorbereidt op het WK voetbal van 2030, zal de naam dragen van wijlen Koning Hassan II. Dit werd onthuld tijdens een reportage op de Marokkaanse televisiezender 2M.

Het stadion, met een capaciteit van 115.000 toeschouwers, wordt naar verwachting het grootste en beste voetbalmonument ter wereld. "Het zal uitzonderlijk zijn in alle opzichten en bijdragen aan de uitstraling van het rijke culturele erfgoed van het koninkrijk", aldus Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond FRMF.

Lees ook: Marokko krijgt 2e grootste voetbalstadion ter wereld

De bouw van het stadion maakt deel uit van de voorbereidingen voor het WK 2030, dat Marokko samen met Spanje en Portugal organiseert. Er zijn al verschillende vergaderingen geweest om de voortgang van de projecten te bespreken en ervoor te zorgen dat Casablanca voldoet aan de eisen van de FIFA.

Lees ook: Architectuur Grote Stadion Casablanca onthuld

Naast het stadion worden er ook andere infrastructurele projecten uitgevoerd om Casablanca klaar te stomen voor het WK. Er zijn al soortgelijke vergaderingen geweest in Rabat en Fez als onderdeel van de intensieve voorbereidingen voor het toernooi.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team