Zoeken

Marokko importeert "goedkope" schapen uit Spanje

31 mei 2024 - 09:00 - Economie

©

Een lading van bijna 500 Merino-schapen is vanuit Spanje aangekomen in de haven van Tanger Med. De dieren worden momenteel gecontroleerd door de Marokkaanse autoriteiten.

Dit is de eerste partij van een grotere bestelling die de komende dagen in Marokko zal arriveren. In totaal worden er meer dan 2000 Merino-schapen verwacht. De prijzen op de Marokkaanse markt zullen schommelen tussen 1800 en 3000 dirham.

Lees ook: Eid ul-Adha: Marokkanen dol op Spaanse schapen

Volgens de boeren die de schapen importeren, zijn dit betaalbare prijzen voor iedereen. Ze zijn beduidend lager dan de prijzen van Marokkaanse schapen, die voor Eid ul-Adha soms tot 8000 dirham kunnen oplopen.

Landbouwkundig expert Riyad Ouahtita is enthousiast over de Merino-schapen. Hij roemt de kwaliteit van het vlees, dat weinig vet bevat, en de snelle groei van de dieren. Het Merino-ras is heel oud. Het stamt af van schapen die al in de tijd van de Feniciërs in Noord-Afrika en Marokko leefden. Tegenwoordig is de Merino een van de meest productieve wolrassen ter wereld.

Lees ook: Marokko wil 600.000 schapen importeren voor Eid ul-Adha

De naam "Merino" zou afkomstig zijn van de Meriniden, een Berberse dynastie die in de 13e eeuw over Marokko regeerde. Zij zouden deze schapen met uitstekende wol naar Spanje hebben gebracht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team