Zoeken

Marokko importeert massaal rund- en lamsvlees

17 oktober 2024 - 09:40 - Marokko

©

De stijgende prijzen van rood vlees zetten de koopkracht van de Marokkaanse consument onder druk. Om de prijzen te temperen, heeft de Marokkaanse overheid besloten om rund- en lamsvlees te importeren. Dat meldt de Marokkaanse waren- en voedselautoriteit (ONSSA).

Marokko gaat vers, bevroren en gekoeld rund- en lamsvlees importeren uit verschillende landen. Lams- en schapenvlees zal worden geïmporteerd uit alle landen van de Europese Unie, Andorra, Albanië, Argentinië, Australië, Canada, Chili, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland, Rusland, Servië, Singapore, Zwitserland en Uruguay. Rundvlees komt uit deze landen, plus Brazilië, Paraguay en Oekraïne.

Lees ook: Vlees eten wordt luxe in Marokko: prijzen door het dak

De ONSSA benadrukt dat alle geïmporteerde vleesproducten moeten voldoen aan strenge eisen. Zo moeten ze vergezeld gaan van een gezondheidscertificaat van de autoriteiten in het land van herkomst en een halal-certificaat. Bij aankomst in Marokko wordt het vlees gecontroleerd volgens de geldende regels. Importeurs moeten ook beschikken over een door de ONSSA goedgekeurde opslagplaats voor vlees.

Lees ook: Vleestekort: Marokko doet beroep op Australië

De beslissing om vlees te importeren is een van de maatregelen die de Marokkaanse regering neemt om de landbouwsector te ondersteunen. Vorige week werden tijdens een bijeenkomst onder leiding van premier Aziz Akhannouch met vertegenwoordigers van de landbouwsector afspraken gemaakt om de druk op de nationale veestapel te verlichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team