1 maart 2022 - 17:40 - Economie
Marokko overweegt ernstig om zijn kobalt reserves te ontginnen, met het oog op de vervaardiging van oplaadbare batterijen. Deze informatie werd aan het persbureau Reuters meegedeeld door een hoge ambtenaar van de Marokkaanse Staatsoliemaatschappij (ONHYM).
De vraag naar kobalt wordt steeds groter omdat het metaal gebruikt wordt bij de vervaardiging van oplaadbare batterijen, die essentieel zijn voor de werking van telefoons, elektrische auto’s en andere elektronische apparaten. Volgens Abdellah Mouttaqui, secretaris-generaal van het staatsagentschap ONHYM, heeft Marokko de elfde grootste wereldwijde reserve van het edelmetaal.
Lees ook: Marokko levert kobalt aan Duitse BMW
Een positie die vorig jaar werd herzien, aangezien het koninkrijk op de negende plaats stond met 1900 ton. Marokko is dus voornemens om zijn kobaltproductie te verhogen. ONHYM is begonnen met het verkennen van andere kobaltreserves in de Siroua-regio, in samenwerking met het Marokkaanse mijnbouwbedrijf Managem, dat op zijn beurt een partnerschap heeft gesloten met het Brits-Zwitserse bedrijf Glencore, voor een raffinageproject in de Bou Azzer-mijn, nabij Marrakech.
Lees ook: Belangrijke vondst van koper en zilver in Marokko
Volgens Mouttaqui heeft het kobalt in deze regio een hoge zuiverheid, in tegenstelling tot het kobalt dat in de rest van de wereld wordt geproduceerd en dat wordt gebruikt als bijproduct voor de productie van koper of nikkel.
Marokkaanse luchtmacht investeert in Amerikaans systeem
Zware straffen voor gefilmde aanranding op zeedijk Tanger
Nieuwe alliantie voor Royal Air Maroc
Goed nieuws voor verkeersslachtoffers in Marokko
"WK 2030 enorme kans voor Marokko"
Marrakech en Fez populair bij Europese toeristen
BIM opent megaplatform in Marrakech
Marokko exporteert auto’s naar ruim 70 landen
VS stuurt ondernemers naar Marokko om export te vergroten
Oorlog of niet, handel Marokko-Israël bloeit op
Marokko verwacht sterke daling prijs benzine
Marokkaans rode vruchten binnenkort in Chinese winkels
Belasting, btw, douane...: wat de begrotingswet 2025 voorziet
Chinese gigant voor Marokkaanse HSL