Zoeken

Marokko rust luchthavens uit met identiteitscontrolepoorten

25 juni 2024 - 08:00 - Marokko

©

Marokko gaat binnenkort elektronische poorten met biometrische identificatietechnologie installeren in alle luchthavens van het land. Dit moet een einde maken aan de lange wachtrijen bij de paspoortcontrole en de doorstroming van passagiers verbeteren.

De nationale luchthavenbeheerder ONDA begon in 2018 met de pilot in de VIP-ruimte van de luchthaven Marrakech Menara. De technologie werd later uitgebreid naar andere luchthavens, waaronder de luchthavens Casablanca Mohammed V, Agadir Al Massira, Fez Saiss en Rabat-Salé.

Lees ook: Marokko werkt aan nieuw masterplan voor luchthavens

De identiteitscontrolepoorten werken met gezichtsherkenning. De camera van de poort scant het gezicht van de passagier en vergelijkt dit met de foto op de chip van het paspoort. Als er een match is, gaat de poort automatisch open. De hele procedure duurt minder dan 15 seconden, wat aanzienlijk sneller is dan de traditionele handmatige controle.

Lees ook: Marokko bestudeert toekomst luchthavens tot 2045

Naast efficiëntere grenscontroles, dragen de identiteitscontrolepoorten ook bij aan een modernere en veiligere uitstraling van de Marokkaanse luchthavens. De technologie wordt al geruime tijd toegepast in andere landen, met name in Europa, en past binnen de internationale trend van digitalisering van luchthavendiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team