Zoeken

Marokko wil Nederland volgen: meer wandelen en fietsen

27 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Abdelouafi Laftit, Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, heeft lokale autoriteiten opgeroepen om duurzame mobiliteitssystemen te promoten. De nadruk ligt hierbij op het stimuleren van wandelen en fietsen. Deze maatregel is onderdeel van de nationale strategie voor duurzame ontwikkeling en de strijd tegen klimaatverandering.

In een circulaire gericht aan de gouverneurs benadrukt Laftit het belang van het aanmoedigen van milieuvriendelijke transportmiddelen. Hiermee wil hij de afhankelijkheid van auto’s verminderen. De minister verzekerde dat zijn afdeling hard werkt aan diverse organisatorische en institutionele maatregelen. Doel is om een ​​geïntegreerd systeem voor duurzame mobiliteit te ontwikkelen.

Lees ook: Nu ook huurfietsen in Marrakech

Naast het promoten van groene mobiliteit, pleitte Laftit ook voor genderbewustzijn in het ontwikkelingsbeleid van het openbaar vervoer. Mannen en vrouwen moeten immers toegang hebben tot veilige, comfortabele en betaalbare vervoersdiensten.

Lees ook: Hoge Veluwe stuurt 750 witte fietsen naar Tetouan

De oproep van Laftit komt op een moment dat Marokko steeds meer aandacht besteedt aan milieu- en klimaatkwesties. De afgelopen jaren heeft de regering al diverse stappen ondernomen om hernieuwbare energie en energie-efficiëntie te bevorderen. Ook sloot het land zich aan bij het Akkoord van Parijs om de klimaatverandering tegen te gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team