14 februari 2021 - 21:20 - Economie
Uit de landenrisicobeoordeling die kredietverzekeraar Coface heeft uitgevoerd in 162 landen, blijkt dat Marokko momenteel een vrij hoog risico loopt. Voor het onderzoek is er een analyse gemaakt van wanbetaling bij bedrijven. Ook is er specifiek gekeken naar de financieel-economische situatie die is ontstaan door de coronacrisis die ook Marokko ertoe heeft gedwongen om bedrijven financieel te ondersteunen.
Voor de beoordeling is er gekeken naar de jaarcijfers van bedrijven, de economische staat waarin de landen verkeren en de vooruitzichten op economisch herstel van verschillende landen en sectoren in 2021.
Op basis van deze gegevens heeft Marokko een B-rating gekregen, wat inhoudt dat het koninkrijk volgens het onderzoek een "vrij hoog risicoland" is. Algerije heeft van Coface een D-rating gekregen (zeer hoog risico) en Egypte is beoordeeld met een C-rating (hoog risico).
Coface voorspelt dat de wereldwijde economische groei dit jaar gemiddeld 4,3% zal zijn, en dat de wereldhandel met 6,7% in volume zal toenemen. In 2020 noteerde de wereldhandel een krimp van 5,2%. Verder meldt de verzekeraar dat het aantal faillissementen in 2020 is gedaald door de steunmaatregelen die er in verschillende landen zijn ingevoerd. Het aantal faillissementen in 2021 is volgens Coface afhankelijk van het voortbestaan van deze steunmaatregelen.
Marokkaanse Muay Thai-vechters in actie op ONE-gala
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Spaanse bedrijven dreigen Marokko te verlaten
X-Links energieproject Marokko-VK in gevaar
Franse gigant verplaatst banen naar Marokko
Marokkaanse dirham groeit fors
Concurrent Ikea vestigt zich in Marokko
Nieuwe luchtvaartalliantie Marokko en China
Ryanair verdubbelt ambitie in Marokko