Zoeken

Marokko zoekt onderzeeër, en snel!

12 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

Marokko zet alles op alles om zijn marine zo snel mogelijk uit te rusten met een onderzeeër. Het koninkrijk wil deze belangrijke leemte in zijn defensiecapaciteit snel opvullen, vooral gezien de recente aankoop van twee nieuwe onderzeeërs door buurland Algerije.

Hoewel Marokko de afgelopen tien jaar zijn leger flink heeft uitgebreid en gemoderniseerd met onder andere Amerikaanse F-16 gevechtsvliegtuigen, Abrams tanks, en drones uit Israël, Turkije en China, ontbreekt het de marine nog aan een onderzeeër. Ondanks drie korvetten, een Franse FREMM fregat en een nieuwe marinebasis in Ksar Sghir, blijft het niet bezitten van een onderzeeër een blinde vlek.

Lees ook: Marokko wil Russische onderzeeër Amur 1650 binnenhalen

Eerdere pogingen om een onderzeeër te kopen, zoals interesse in de Russische Amour-klasse of onderhandelingen met de Griekse marine, hebben tot nu toe niets opgeleverd. De recente aankoop van twee geavanceerde Russische onderzeeërs door Algerije heeft de behoefte aan een eigen onderzeeër voor Marokko echter verder vergroot.

Lees ook: Spanje ontkent verkoop van onderzeeër aan Marokko voor één euro

Volgens Spaanse media is de aankoop van een onderzeeër nu een prioriteit voor Marokko, dat zich bewust is van de noodzaak om zijn marine te versterken tegenover de groeiende zeemacht van Algerije.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team