Zoeken

Marokko in oorlog met illegale taxi’s

30 juni 2024 - 10:00 - Marokko

©

Minister Abdelouafi Laftit van Binnenlandse Zaken voert een onophoudelijke strijd tegen illegale taxi’s, met name tegen chauffeurs die gebruikmaken van slimme transportapps zonder de vereiste vergunningen te hebben.

In reactie op een schriftelijke vraag van de PPS-partij over de spanningen tussen taxichauffeurs en gebruikers van slimme transportapps, benadrukte Laftit dat confrontaties tussen taxichauffeurs en sommige niet-professionele chauffeurs die privéwagens gebruiken om taxidiensten via apps aan te bieden, zeldzame incidenten zijn. Hij verzekerde dat de bevoegde veiligheidsdiensten alle nodige maatregelen nemen om te reageren op elke daad die de veiligheid van personen of hun eigendommen in gevaar brengt. De overtreders worden voorgedragen aan de bevoegde gerechtelijke instanties.

Lees ook: Taxichauffeurs in Marrakech gestraft voor hoge tarieven

Het gebruik van privévoertuigen voor het aanbieden van taxidiensten zonder vergunning is illegaal. Volgens de Marokkaanse wet is het voor aanbieders van taxidiensten verplicht om een vergunning te verkrijgen om deze activiteit uit te oefenen. Tevens dienen zij in het bezit te zijn van een beroepschauffeurskaart en een vergunning afgeleverd door de lokale autoriteiten voor taxichauffeurs.

Lees ook: Taxi’s vs Indrive: Marokkaanse straten zijn boksring geworden

De minister benadrukte de bereidheid van zijn departement om professionals uit de taxisector te ondersteunen die slimme apps willen gebruiken om hun diensten aan te bieden. Zo liet hij weten dat een aantal gespecialiseerde bedrijven die diensten en digitale platforms hebben ontwikkeld waarmee gebruikers direct of op voorhand taxi’s kunnen reserveren, begeleiding hebben gekregen. Deze bedrijven hebben al de nodige vergunningen verkregen om hun activiteiten uit te oefenen in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team