Zoeken

Hoe Marokko de opleiding van jong voetbaltalent wil revolutioneren (video)

15 augustus 2024 - 15:30 - Sport

©

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) heeft samen met het Marokkaanse bedrijf OCP en andere private partners een nationaal fonds opgericht om de opleiding van jonge voetbaltalenten te professionaliseren en te stimuleren. Dit initiatief is een directe reactie op de oproep van Koning Mohammed VI om de Marokkaanse jeugd alle kansen te geven om hun talenten te ontwikkelen.

Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de FRMF, benadrukte het belang van dit fonds en bedankte alle betrokkenen voor hun inzet. Hij gaf aan dat het technische aspect van het project onder toezicht zal staan van de nationale technische directie, met Fathi Jamal aan het hoofd. In eerste instantie zullen 11 clubs en 9 categorieën per club deelnemen, wat neerkomt op een totaal van 99 jeugdteams voor zowel jongens als meisjes.

Lees ook: Mohammed VI voetbalacademie overrompeld door aanvragen na WK-succes Atlas Leeuwen

Lekjaa is ervan overtuigd dat dit project een nieuwe fase inluidt voor het Marokkaanse voetbal. "Met dit professionele project zijn we ervan overtuigd dat ons land talenten zal voortbrengen die zich op het wereldtoneel kunnen laten gelden. Om internationale successen te behalen, is dit project van cruciaal belang", aldus Lekjaa. Het fonds heeft als doel om uitmuntendheid in voetbalopleidingscentra te bevorderen en de ideale omstandigheden te creëren voor de ontwikkeling van jonge talenten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team