Zoeken

Marokko gaat gevechtsvoertuigen produceren

28 september 2024 - 22:10 - Marokko

©

Marokko zet een grote stap in de richting van zelfvoorziening op het gebied van defensie. Het koninkrijk gaat samenwerken met het Indiase bedrijf Tata Advanced Systems Limited (TASL) om lokaal gevechtsvoertuigen te produceren. De productie zal plaatsvinden in een nieuwe fabriek genaamd TATA Advanced Systems Maroc (TASM).

De overeenkomst tussen de Marokkaanse overheid en TASL is ondertekend door verschillende ministers, waaronder die van Defensie, Binnenlandse Zaken, Financiën, Industrie en Investeringen. Ook waren er vertegenwoordigers van de Marokkaanse strijdkrachten en het agentschap voor de ontwikkeling van militaire industrie en investeringen (AMDIE) aanwezig.

Lees ook: Israëlische droneproductie in Marokko binnenkort van start

De productie van de WhAP 8x8 gevechtsvoertuigen is bedoeld om zowel in de lokale behoefte te voorzien als om te exporteren naar andere landen. Marokko en TASL hebben de ambitie om samen een regionaal centrum te ontwikkelen voor de productie van defensiematerieel, waarmee ze de samenwerking tussen landen in het Zuiden willen versterken.

Dit project zet Marokko op de kaart als een belangrijke speler op het gebied van defensie-ontwikkeling en biedt interessante mogelijkheden voor investeerders in de defensie- en hightechsector. Het draagt niet alleen bij aan het vervullen van de lokale behoeften, maar positioneert Marokko ook als een opkomende regionale speler in de defensie-industrie.

Lees ook: Marokko zet nieuwe stap in ontwikkeling defensie-industrie

De samenwerking versterkt ook de historische banden tussen Marokko en India, twee opkomende economieën met een groeiende strategische samenwerking op defensieniveau. Het project zal naar verwachting binnen 36 maanden worden voltooid, met een lokale integratiegraad die begint bij 35% en uiteindelijk 50% zal bereiken. Het zal naar verwachting 90 directe en 250 indirecte banen opleveren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team