Zoeken

Marokko redt medina Tanger

24 oktober 2024 - 18:00 - Marokko

©

Voor de periode 2025-2028 is een budget van 125 miljoen dirham vrijgemaakt voor de restauratie van bouwvallige gebouwen in de medina van Tanger.

Dit project is vastgelegd in een overeenkomst tussen verschillende partijen: het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Huisvesting en Stadsbeleid (26,5 miljoen dirham), het Nationaal Agentschap voor Stedelijke Vernieuwing en Rehabilitatie van Bouwvallige Gebouwen (ANRUR, 26,5 miljoen dirham), de regionale raad van Tanger-Tetouan-Al Hoceima (36 miljoen dirham) en de gemeente Tanger (36 miljoen dirham). De wilaya van de regio houdt toezicht op de uitvoering.

Lees ook: Noord-Marokko: oude medina’s in gevaar

De overeenkomst, die momenteel ter goedkeuring ligt, sluit aan bij de koninklijke richtlijnen voor een geïntegreerde en alomvattende stadsontwikkeling, de bescherming, restauratie en waardering van het erfgoed van de medina’s, de aanpak van ongezonde woningen en de versterking van het immaterieel en cultureel kapitaal.

Lees ook: Huizen oude medina Tanger gesloopt

De ANRUR is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, dat deel uitmaakt van het Regionale Ontwikkelingsprogramma van de regionale raad, met name op het gebied van rehabilitatie en herwaardering van de medina’s. De overeenkomst heeft een looptijd van vier jaar en omvat stedelijke vernieuwing, de restauratie van bouwvallige gebouwen in de medina en de registratie van de gezinnen die in de betreffende gebouwen wonen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team