Zoeken

Marokko wil regels voor e-steps

13 juli 2024 - 07:00 - Marokko

©

Minister Mohamed Abdeljalil van Transport en Logistiek wil duidelijke regels voor het gebruik van e-steps en andere nieuwe vervoersmiddelen op de openbare weg in Marokko.

Tijdens een parlementaire bijeenkomst over verkeersveiligheid op 9 juli kondigde Mohamed Abdeljalil aan dat er twee wetsvoorstellen in de maak zijn om de bestaande regels aan te passen. Deze voorstellen moeten onder meer definities vastleggen voor ’gemotoriseerd persoonlijk vervoermiddel’ en ’fiets met trapondersteuning’, technische eisen stellen aan deze voertuigen en verkeersregels vastleggen voor een veilige deelname aan het verkeer.

Lees ook: Nieuwe regels voor motorbakfietsen en elektrische steps in Marokko

De minister benadrukte het belang dat de regering hecht aan verkeersveiligheid en noemde verschillende maatregelen die worden genomen om de veiligheid op de weg te verbeteren. Naast het reguleren van nieuwe vervoersmiddelen gaat het onder meer om het stimuleren van regionale verkeersveiligheidscomités, het verbeteren van het openbaar busvervoer, het aanpassen van de regels voor het vernieuwen van voertuigen en het herzien van de verkeerswetgeving.

Lees ook: Marokko wil gebruik elektrische steps reguleren

Een speciaal programma voor veilig fietsen is ook in ontwikkeling, met als doel de veiligheid van motorrijders te verbeteren, die momenteel 40% van de verkeersdoden vertegenwoordigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team