Zoeken

Marokko: roqyas die uitlopen op marteling, meerdere klachten

4 september 2024 - 23:00 - Marokko

©

Een bekende ’genezer’ in Marokko wordt beschuldigd van marteling, ontvoering, oplichting en fraude. Verschillende zakenlieden uit Saoedi-Arabië, Koeweit en Tunesië hebben aangifte tegen hem gedaan.

De klagers beweren dat ze online contact hadden met de genezer en zijn Palestijnse assistent, die zich presenteerde als een ’expert in spirituele wetenschappen’, voordat ze naar Marokko kwamen.

Lees ook: Fatima leert Nederlands aan huishoudsters

Eenmaal aangekomen in Marokko werden de slachtoffers naar villa’s in Kenitra en Temara gebracht voor ’genezingssessies’. Een Frans-Tunesische man liep echter ernstige gezondheidsproblemen op door de praktijken van de genezer, waaronder brandwonden op zijn rug. Hij eiste zijn geld terug, maar de genezer weigerde.

Twee andere slachtoffers vertelden de politie in Kenitra dat ze waren opgelicht. Ondanks de beschuldigingen plaatst de genezer nog steeds video’s op sociale media waarin hij beweert dat zijn buitenlandse klanten zijn genezen.

Lees ook: Tanger: raqi veroordeeld voor poging tot verkrachting en oplichting

De politiediensten in Rabat, Salé, Temara, Khemisset en Kenitra hebben meerdere vermeende slachtoffers gehoord. Het onderzoek naar de zaak loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team