Zoeken

Marokko investeert in spoorverbinding naar Nador West Med

17 oktober 2024 - 07:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse spoorwegbedrijf ONCF start met de aanleg van een nieuwe spoorlijn naar de haven Nador West Med. De lijn van 52 kilometer zal Selouane verbinden met de nieuwe haven en de doorgang van goederentreinen met een snelheid tot 160 km/u mogelijk maken.

Het project omvat de aanleg van een enkelsporige lijn, een aansluiting op het bestaande spoornetwerk bij het station van Selouane, een opslagplaats in de haven en bijbehorende terminalinstallaties. De kosten van dit project worden door de ONCF geraamd op 99 miljoen dirham.

Lees ook: Megahaven Nador West Med bijna klaar

De nieuwe spoorlijn is essentieel voor de ontwikkeling van de haven Nador West Med, die naar verwachting eind dit jaar operationeel zal zijn. De volledige ingebruikname van het haven- en logistieke platform is gepland voor 2027.

Lees ook: Kustweg tussen Nador en haven Nador West Med bijna voltooid

De haven Nador West Med wordt een belangrijke hub voor goederenvervoer in de regio. Het complex beschikt over een containerterminal met een capaciteit van 3,4 miljoen containers per jaar, een olieterminal met een capaciteit van 25 miljoen ton per jaar en een kolenterminal met een capaciteit van 7 miljoen ton.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team