Zoeken

Marokko onderzoekt toekomst stranden Driouch

28 juli 2024 - 17:10 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Uitrusting en Water is een uitgebreid onderzoek gestart naar de verbetering van het beheer van de stranden in de provincie Driouch. Dit maakt deel uit van een reeks initiatieven van het ministerie om het beheer van het publieke maritieme domein te versterken.

De afdeling heeft in verschillende gemeenten in de provincie, waaronder Amejjaou, Dar El Kebdani, Tazaghine, Bni Marghnine, Boudinar, Oulad Amghar en Trougout, grenspalen geplaatst om het publieke maritieme domein af te bakenen.

Lees ook: Toestroom backpackers naar stranden Al Hoceima

Deze stap volgt op eerdere besluiten van het ministerie om de grenzen van het publieke maritieme domein langs de mediterrane kust van Driouch vast te leggen. De afbakening omvat de kuststrook van de Oued Kert tot de Oued Nekor. Onlangs zijn in dit gebied verschillende illegaal gebouwde gebouwen en kiosken langs de kust gesloopt om een einde te maken aan de illegale toe-eigening van het publieke maritieme domein en deze gebieden te beschermen.

Lees ook: Al Hoceima pakt illegale strandbezetting aan

Hoewel het ministerie streeft naar organisatie en ontwikkeling van de stranden, maken burgers zich zorgen over mogelijke privatisering van de stranden en het beheer ervan door particuliere bedrijven. Zij vrezen dat de stranden dan ontoegankelijk worden voor het publiek door hoge prijzen voor ligstoelen en parasols.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team