Zoeken

Marokko viert verjaardag prinses Lalla Meryem

26 augustus 2024 - 08:50 - Economie

©

Marokko viert maandag de 62e verjaardag van prinses Lalla Meryem. De prinses staat bekend om haar niet-aflatende inzet voor vrouwen, kinderen en het welzijn van het leger.

De verjaardag van Lalla Meryem op 26 augustus is een gelegenheid om de vele goede daden van de prinses te eren, vooral haar werk voor de bescherming van vrouwenrechten en het verbeteren van het leven van kinderen in moeilijke situaties.

Lees ook: Lalla Asmae, Lalla Hasna en Lalla Meryem in Parijs met vrouw Franse president (foto)

Al van jongs af aan heeft prinses Lalla Meryem zich ingezet voor sociale zaken. In 1981 werd ze door haar vader, wijlen Koning Hassan II, benoemd tot voorzitter van de sociale werken van de strijdkrachten. Haar toewijding aan het leger en de rechten van vrouwen en kinderen heeft koning Mohammed VI ertoe aangezet om vier lichtingen officieren, afgestudeerd tussen 2020 en 2023, naar haar te vernoemen.

Prinses Lalla Meryem bekleedt ook belangrijke functies bij verschillende organisaties, zoals de Hassan II Stichting voor Marokkanen in het buitenland, de Nationale Unie van Marokkaanse Vrouwen en de Marokkaanse Vereniging ter Ondersteuning van Unicef. Daarnaast is ze erevoorzitter van diverse kindgerichte organisaties.

Lees ook: Prinses Lalla Meryem en koningin Máxima wisselen uit in het Spaans (video)

Haar uitzonderlijke inspanningen worden internationaal erkend. In 2001 werd ze door Unesco benoemd tot goodwill-ambassadeur voor haar werk voor kinderen wereldwijd. Datzelfde jaar ontving ze in Libanon hoge onderscheidingen voor haar verdiensten In 2010 kreeg ze de prijs van ’Vrouwelijke wereldleiders’ voor haar rol in het versterken van de positie van vrouwen in Marokko, de Arabische wereld en Afrika.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team