9 augustus 2019 - 15:20 - Marokko
Marokko behoort tot de landen in de wereld die het meest aan voedselverspilling doen. Marokkaanse huishoudens besteden 34,5 procent van hun inkomsten aan voedsel. Daarvan belandt één derde in de vuilbak.
Volgens een onderzoek van de Hoge Planning Commissie verspillen Marokkaanse huishoudens tussen 32 en 34 procent van alle gekochte voedsel.
Mamoun Ghellab, oprichter van de Marokkaanse vereniging "Zero Zbel", stelt dat voedselverspilling goed is voor 10 procent van de inkomsten van Marokkaanse huishoudens.
"Het probleem raakt heel symbolische elementen in Marokko. We hebben een overproductie van droog brood, gezinnen kopen te veel, we beginnen iets en gooien het weg, terwijl het graan is dat geïmporteerd wordt dankzij subsidies", aldus Ghellab.
Bouazza El Kharrati, voorzitter van de Marokkaanse vereniging voor de bescherming en consumentenbegeleiding (AMPOC) en lid van de Mededingingsraad, noemt voedselverspilling "een echte plaag" in de Marokkaanse maatschappij. Marokkanen zijn het "gewend om grote hoeveelheden te kopen en vervolgens alles drie weken in de koelkast te laten alvorens het weg te gooien".
Donald Trump legt invoerrechten op, Marokko ook getroffen
Walid Regragui ontslagen? Marokkaanse voetbalbond reageert
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Amerikaanse staatssecretaris van Defensie onder vuur om ’kafir’-tatoeage
Mocro Maffia-acteur Oussama Ahammoud voor de rechter
Auto rijdt café binnen in Tanger, meerdere slachtoffers (video)
Indrukwekkend Russisch zeilschip meert aan in Agadir
Marokko ontwerpt steden van de toekomst
Hotels in Marokko bomvol tijdens Eid ul-Fitr
Marokko: de virtuele trouwrage
Marokkanen verwerpen Franse taal
Marokko kiest supermoderne HSL voor Tanger-Marrakech
Spaanse TikTokster geeft reistips voor Marokko: "Opgelet voor taxi-trucs!"