Zoeken

Marokko: zoektocht naar de Atlasleeuw gaat door

27 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

Hoewel de laatste zoektocht naar de Atlasleeuw in de provincie Khenifra zonder succes is geëindigd, blijft het team van het documentaireprogramma "Amouddou" hoopvol.

Presentator en regisseur Lahoucine Faouzi vertelde Hespress dat ze vastbesloten zijn om door te gaan met zoeken. "Als we deze leeuw vinden, zullen we in het volgende seizoen spannende documentaires over hem maken", aldus Faouzi.

Lees ook: Marokko: geruchten over aanwezigheid Atlasleeuw veroorzaken paniek

Ondanks de vermoeidheid van de vorige expeditie, is het team vastbesloten om vanaf het begin van het nieuwe seizoen camera’s te plaatsen in de bergen en bossen van het Midden-Atlasgebergte. "Zelfs als blijkt dat de leeuw is uitgestorven, zullen we ongetwijfeld de Atlaspanter vinden", voegde de presentator eraan toe.

Het team blijft geloven in het voortbestaan van de Atlasleeuw, omdat er aanwijzingen zijn die twijfel zaaien over zijn uitsterven. Twintig mensen hebben het team verteld dat ze de leeuw hebben gezien, en er is geen reden om aan te nemen dat ze liegen. Een van deze getuigen beweert de Atlasleeuw eind jaren tachtig te hebben gezien. Daarnaast werd er eind jaren zeventig een welp van de Atlasleeuw gevonden door toeristen in de buurt van Ifrane.

Al meer dan 24 jaar blijft het Marokkaanse publiek geboeid door "Amouddou", dat wordt uitgezonden op Al Aoula. Volgens Lahoucine Faouzi komt dit door de documentaires die de nieuwsgierigheid van Marokkanen prikkelen om afgelegen gebieden te ontdekken, rijk aan natuurlijke en culturele schatten. Het programma onderzoekt ook de geschiedenis om gebeurtenissen en feiten die dreigen te verdwijnen uit het Marokkaanse geheugen weer in de schijnwerpers te zetten.

Lees ook: Mysterie rond terugkeer Atlasleeuw opgelost in Marokko

Over de onderwerpen voor het komende seizoen zegt Lahoucine Faouzi dat het team nog steeds verschillende ideeën en onderwerpen aan het onderzoeken is. "Marokko is een onuitputtelijke bron van onderwerpen voor documentaires", zegt hij. "Het land heeft uitgestrekte natuurlijke gebieden die nog niet zijn verkend, en het is meertalig en multicultureel. Vroeger werd Marokko beschouwd als het einde van de wereld, waardoor alle beschavingen hier zijn geweest en hun sporen hebben achtergelaten."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team