Zoeken

Marokko en Zweden strijden om Marokkaans talent

30 augustus 2024 - 16:20 - Marokko

©

De pas 20-jarige Jonas "Younes" Rouhi maakte maandag zijn debuut in het eerste elftal van Juventus tijdens de Serie A-wedstrijd tegen Hellas Verona (3-0). De linksback met Marokkaanse roots, die de laatste tijd veel aandacht krijgt, zou kunnen kiezen voor het Marokkaans elftal.

Juventus-trainer Thiago Motta gaf Rouhi zijn vertrouwen en liet hem in de 77e minuut invallen voor de Colombiaan Juan Cuadrado. De jonge verdediger maakte een goede indruk tijdens deze wedstrijd in de tweede speelronde van de Serie A en droeg bij aan de overwinning van Juventus.

Lees ook: Bayern München wedt op Marokkaans talent

Jonas Rouhi wordt gezien als een van de grootste talenten van de Italiaanse club. Hij is al vanaf jonge leeftijd onderdeel van de Juventus-academie en heeft nu zijn eerste minuten gemaakt in het eerste elftal. Hij wordt beschouwd als een veelbelovende speler voor zowel de Italiaanse als de internationale voetbalwereld.

Met een Marokkaanse vader en een Zweedse moeder met Poolse roots, heeft Rouhi de mogelijkheid om zowel voor Marokko als voor Zweden uit te komen op internationaal niveau. Op dit moment speelt de 20-jarige voor het Zweedse nationale team onder 21, maar hij overweegt serieus om zich aan te sluiten bij de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Nederland wil Marokkaanse voetbaltalenten stelen

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF), waarvan de scouts door heel Europa op zoek zijn naar talenten met een dubbele nationaliteit, zou Rouhi ervan kunnen overtuigen om voor Marokko te kiezen. De komst van dit talent zou de verdediging van de Atlas Leeuwen versterken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team