Zoeken

Nederland wil Marokkaanse voetbaltalenten stelen

22 augustus 2024 - 13:00 - Sport

©

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) heeft begin juli de Marokkaan Adil Ramzi aangesteld als coach van het Nederlands elftal onder 18 jaar. Dit lijkt een strategische zet te zijn om de Marokkaanse voetbalbond, die succesvol is in het overtuigen van talentvolle spelers met een dubbele nationaliteit om voor Marokko te kiezen, te snel af te zijn.

Met de aanstelling van Adil Ramzi hoopt de KNVB meer controle te krijgen over jonge spelers met Marokkaanse roots. En deze aanpak lijkt zijn vruchten af te werpen. Ramzi heeft namelijk vier veelbelovende spelers van Marokkaanse afkomst opgeroepen voor het komende trainingskamp: Aymean El Hani van Ajax, Nassim El Harmouz van Feyenoord, en Benjamin Khaderi en Sami Bouhoudane van PSV.

Lees ook: Koning Mohammed VI droomt groots voor Marokkaans voetbal

In een verklaring op de officiële website van de KNVB bedankte Ramzi, voormalig coach van Wydad Athletic Club, de bond voor het vertrouwen en de kans om een sterk en dynamisch jeugdteam op te bouwen. KNVB-voorzitter Nigel de Jong prees Ramzi’s kwaliteiten en benadrukte dat hij de ideale persoon is om positieve veranderingen teweeg te brengen in het elftal onder 18.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team