Zoeken

Marrakech offline: internetcrisis raakt inwoners en toerisme

31 juli 2024 - 19:00 - Wereld

©

Inwoners en bezoekers van Marrakech ondervinden grote hinder van de slechte internetverbinding in de stad. Dit blijkt uit een vraag van parlementslid Abderrahmane Wafa (PAM) aan minister Ghita Mezzour, verantwoordelijk voor digitale transitie en administratieve hervorming.

Volgens Wafa is het internet in Marrakech, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Marokko, in een crisis beland. Frequente storingen en trage verbindingen verstoren het dagelijks leven van bewoners en tasten de reputatie van de stad als wereldwijde toeristische trekpleister aan.

Lees ook: Internet veel te duur in Marokko

Inwoners van Marrakech zijn voor veel aspecten van hun dagelijks leven afhankelijk van internet, aldus Wafa. De slechte verbindingen leiden tot problemen bij communicatie en werk, met een lagere productiviteit als gevolg.

Ook toeristen, die jaarlijks massaal naar Marrakech komen, ondervinden hinder van het trage internet. Het plannen van reizen, boeken van hotels en delen van ervaringen op sociale media wordt bemoeilijkt. Dit kan leiden tot ontevredenheid over de toeristische ervaring, aangezien veel bezoekers aangeven moeite te hebben met het vinden van informatie en het delen van hun belevenissen.

Lees ook: Bijna 2000 gebieden in Marokko zonder internet

Het parlementslid dringt aan op snelle actie en roept op tot samenwerking met telecomaanbieders om de kwaliteit en stabiliteit van het internet in Marrakech te verbeteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team