Zoeken

Marrakech: voetbalsterren in Agafay-woestijn

14 oktober 2024 - 10:30 - Sport

©

Verschillende voetbalsterren reisden afgelopen dinsdag af naar Marokko om deel te nemen aan een vriendschappelijke benefietwedstrijd in de Agafay-woestijn. Het evenement, Agafay Football 2024, werd georganiseerd door de Belgisch-Marokkaanse zakenman en spelersmakelaar Fouad Ben Kouider.

De wedstrijd vond plaats in de Agafay-woestijn en ging tussen twee bijzondere teams. Aan de ene kant stonden oud-voetbalsterren als Robert Pires, El Hadji Diouf, Emmanuel Adebayor en Christian Karembeu, aangevuld met persoonlijkheden als MMA-vechter Cyril Gane, content creator Just Riadh en komiek Redouane Bougheraba. Het andere team bestond uit lokale spelers en Marokkaanse bekendheden.

Lees ook: ElGrandeToto schittert op concert voor Palestina (video)

Daniel Van Buyten, de voormalige verdediger van de Rode Duivels en Bayern München, zou ook meedoen, maar moest op het laatste moment afzeggen, meldt La Libre. De benefietwedstrijd kende geen winnaar of verliezer. "Het was een vriendschappelijke wedstrijd in de puurste vorm", aldus organisator Fouad Ben Kouider.

Lees ook: Bejaarde Brit trotseert Sahara voor goed doel

Naast de voetbalwedstrijd omvatte Agafay Football 2024 ook een galadiner en een ontmoeting met jongeren. Doel was om bewustwording te creëren rondom watergebruik en geld in te zamelen voor de Zakoura Foundation, die zich inzet voor onderwijs en menselijke ontwikkeling in Marokko. De initiatiefnemer toonde zich tevreden over het succes van het evenement. "Het was de eerste editie in Marokko en het was een groot succes. Wie weet organiseren we het ook in België."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team