Zoeken

Mehdi Carcela’s metamorfose: geloof en familie

26 oktober 2024 - 13:50 - Sport

©

Mehdi Carcela, voormalig Marokkaans international, is na een lange periode van afwezigheid weer opgedoken. De ex-speler van Standard Luik, die in december 2021 zijn laatste doelpunt maakte, nam deel aan een trainerscursus voor oud-internationals in Marokko.

Carcela, die 22 interlands voor Marokko speelde, woont nu afwisselend in België en Marokko. Hij brengt veel tijd door in Casablanca met zijn vrouw en vier kinderen.

Lees ook: Mehdi Carcela weigert gouden salaris in Qatar

De trainerscursus in Salé, georganiseerd door de Marokkaanse voetbalbond FRMF, duurde een week en werd bijgewoond door 32 oud-spelers van het Marokkaans elftal. "Mehdi ziet zichzelf niet direct als trainer, maar wil zijn kennis van het voetbal graag delen met jongeren", vertelt een naaste. Voetbal is echter geen prioriteit meer voor Carcela. Zijn liefde voor de sport bekoelde in 2022, toen zijn contract bij Standard afliep.

Standard liet Mehdi Carcela meetrainen met de jeugd om zijn conditie op peil te houden, terwijl hij zocht naar een nieuwe club. De Atlas Leeuw weigerde een aanbod uit Shanghai en toonde interesse in clubs in het Midden-Oosten. Tijdens onderhandelingen met clubs in Qatar en Saudi-Arabië liep hij een enkelblessure op tijdens een galawedstrijd met Ronaldinho. Hij kon vier maanden niet spelen, waardoor de onderhandelingen mislukten. Mehdi Carcela kreeg wel aanbiedingen van Wydad en Raja Casablanca, maar was niet enthousiast. "Hij hield niet meer echt van voetbal", aldus een vriend.

Lees ook: Mehdi Carcela doneert 33.000 euro aan ziekenhuis

Tegenwoordig richt de voormalige Marokkaanse international zich op zijn familie en de islam. "De islam heeft zijn leven veranderd", zegt een naaste. "Vroeger leidde hij een onrustig leven, altijd op volle toeren. Door de islam heeft hij rust gevonden." Mehdi Carcela deelt regelmatig Koranverzen op Instagram en kondigde onlangs zijn aanwezigheid in de Hall of Fame van Standard aan op X. Financieel heeft Carcela geen zorgen dankzij zijn eerdere contracten en investeringen in onroerend goed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team