Zoeken

Meknes opent Coco Park, grootste attractiepark van Marokko

19 juli 2024 - 12:10 - Marokko

©

Coco Park, het grootste attractiepark van Marokko, is woensdag geopend in Meknes door Fatim-Zahra Ammor, minister van Toerisme, Ambachten en Sociale Economie.

De realisatie van dit project kostte 200 miljoen dirham en zal naar verwachting meer dan 480 directe en indirecte banen opleveren. Coco Park zal ongetwijfeld bijdragen aan de ontwikkeling van het toerisme in de regio Fez-Meknes. In een persverklaring noemde Fatim-Zahra Ammor het project "een echte katalysator voor de regionale economische ontwikkeling".

Lees ook: Veiligheid attractieparken in Tetouan onder de loep na reeks incidenten

"Projecten zoals Coco Park zijn essentieel om hoogwaardig entertainment te bieden dat gezinnen en recreanten aantrekt, wat ook de gemiddelde verblijfsduur verlengt", voegde ze eraan toe. Volgens parkbeheerder Hicham Meskini markeert dit langetermijnproject "een nieuw tijdperk om Marokko op het gebied van recreatie en entertainment te brengen".

Het park, dat officieel op 20 juli zijn deuren opent, heeft een Amazonethemagebied van meer dan 10 hectare, een raftingsimulator, een 5D-bioscoop en een indrukwekkende zipline van 300 meter lang. In totaal biedt Coco Park meer dan 50 attracties voor alle leeftijden, waaronder arcadespellen, waterspelletjes, achtbanen en meer.

Lees ook: Tanger krijgt nieuw waterpark

Met een capaciteit van 7000 bezoekers per dag, beschikt het park ook over themarestaurants en souvenirwinkels. Het regionale contract voor de toeristische routekaart in de regio Fez-Meknes voorziet in zo’n vijftien grote projecten, waaronder entertainment, accommodatie en een marketing- en luchtvaartplan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team