Zoeken

35 messteken! Rechtszaak gruwelijke moord op Bouchra van start

12 oktober 2024 - 08:50 - Wereld

©

Khalid F. (54) staat terecht voor de moord op zijn vrouw, Bouchra B.. Hij wordt ervan beschuldigd haar op 26 november 2021 in het Franse Épinay-sur-Seine te hebben doodgestoken. De rechtszaak startte dinsdag in Bobigny.

De familie van Bouchra B., haar drie zussen en twee broers, waren aanwezig bij de eerste zitting. De verdachte zou het 1,60 meter lange slachtoffer hebben doodgestoken. Op foto’s die in de rechtszaal werden getoond, zagen de nabestaanden de gruwelijke verwondingen op Bouchra’s rug. "Dit zijn afweerwonden, opgelopen bij pogingen om zich te beschermen of het wapen te grijpen", verklaarde de forensisch arts, die zich afvroeg hoe de verdachte de messteken in haar rug had kunnen toebrengen.

Lees ook: Bouchra door ex-partner doodgestoken in Frankrijk

Bouchra werd op de avond van 26 november 2021 aangevallen door haar man in Épinay-sur-Seine, vlakbij haar appartement waar ze woonde met haar twee dochters van 5 en 14 jaar, meldt Le Parisien. Khalid F. stak haar 35 keer met een mes, waarbij hij haar vitale organen raakte. Volgens de forensisch arts had Bouchra geen kans om te overleven. De afbeelding van het moordwapen, een keukenmes van 21 cm lang en 4 cm breed, dat verbogen in een struik werd gevonden, zorgde voor rillingen in de rechtszaal.

Getuigen verklaarden "paniekerige schreeuwen" te hebben gehoord en Bouchra op de grond te hebben zien liggen met haar man over haar heen gebogen. Hij stond op en riep: "Dit is mijn vrouw, ze heeft me bedrogen", voordat hij vluchtte. Bij het zien van foto’s van het slachtoffer en haar dochters kon Khalid F. zijn tranen nauwelijks bedwingen. Aan het begin van het proces vroeg hij "vergiffenis" voor zijn daad. "Ik vraag vergiffenis aan mijn kinderen, aan de familie, voor wat ik heb gedaan, aan het gerecht, aan Frankrijk, het spijt me echt."

Lees ook: Ernstige fout Franse justitie oorzaak moord op Bouchra

Khalid en Bouchra trouwden in 2004 in Marokko. Bouchra, de jongste van zes kinderen, kwam op 18-jarige leeftijd naar Frankrijk. Khalid was illegaal in Frankrijk en had verschillende baantjes in Seine-Saint-Denis. Hij was eerder getrouwd met een vrouw met wie hij twee zoons heeft. Na de scheiding kreeg hij een relatie met Bouchra. Hun eerste dochter werd geboren in 2007. Khalid was echter verslaafd aan cannabis en gokken. Zijn oudste dochter beschrijft hem als een bedreigende echtgenoot en een enge vader. In 2021 werd hij veroordeeld voor geweld en doodsbedreigingen tegen Bouchra. Hij kwam kort voor de moord vrij uit de gevangenis. Drie ex-gevangenen verklaarden dat hij van plan was "zijn vrouw te vermoorden".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team