Zoeken

Meteorietenjacht in Zagora na spectaculaire vuurbal

11 augustus 2024 - 07:00 - Marokko

©

De regio Ait Saoun in de provincie Zagora wordt overspoeld door meteorietenjagers na de spectaculaire vuurbal die dinsdagavond aan de hemel verscheen. Het fenomeen, bijgenaamd "Al-Haouz", heeft een ware goudkoorts ontketend in de streek nabij Ouarzazate.

Sinds de bevestiging van de meteorietinslag door het Astronomisch observatorium van Oukaïmeden zijn zowel professionele schatzoekers als nieuwsgierige inwoners dag en nacht op zoek naar brokstukken van deze "hemelse schat". De lokale bevolking is verbaasd over de grote aantallen zoekers die met hun voertuigen naar de regio zijn gekomen.

Lees ook: Race tegen de klok om meteoriet te lokaliseren in Guelmim

Video’s en foto’s van de vuurbal die door de lucht schoot, van Marrakech tot Ouarzazate, hebben de jacht nog verder aangewakkerd. Zelfs de inwoners van Ait Saoun zijn met zaklampen en nachtkijkers op zoek gegaan naar de kostbare meteorietenfragmenten.

Lees ook: Oorsprong Marokkaanse Marsmeteoriet ’Black Beauty’ achterhaald

De prijzen van meteorieten variëren afhankelijk van het type, en de waarde van de meteoriet van dinsdagavond is nog niet vastgesteld. Sommige jagers schatten dat de prijs kan oplopen tot 2000 dirham per gram.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team