– 500g amandelen
– 200g kristalsuiker
– 1 eetlepel gesmolten boter
– 1 eetlepel oranjebloesemwater
– 200g honing
– 200g filobladeren
– een beetje bloem gemengd met water om de deegbladen te plakken
– 300g gesmolten boter
Blancheer de amandelen, pel ze en droog ze goed af. Meng de amandelen met het suiker tot een gladde pasta. Voeg het oranjebloesemwater toe en meng goed. Vorm reepjes van 8cm lang en 1cm breed.
Snijd de filobladeren in rechthoeken van 10cm lang en5 cm breed. Bestrijk ze met boter en leg aan het uiteinde van de rechthoek een reepje amandelmengsel. Rol het filoblad in de vorm van een sigaar. Gebruik het bloem-water mengsel om de sigaar dicht te kleven. Rol dan in een slakvorm en kleef opnieuw aaneen met het bloem-water mengsel. Doe dit tot je geen amandelmengsel meer hebt.
Doe de mhanchat op een beboterde plaat in de oven op 200° tot de mhanchat mooi bruin zijn. Bestrooi elke mhancha met een eetlepel honing.
Briouats met pindanoten
Appelbeignets
Appel en dadelkoekjes
Melkbroodjes met sesamzaden
Marokkaans brood
Dadelgebakjes