– 500 g brickdeeg (groot formaat)
– 50 g gesmolten boter
– 250 g amandelen
– 1 klein glas poedersuiker (120 g)
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 3 eiwitten
– een snufje zout
– 2 eetlepels honing
– amandelschaafsel gebakken in een pan
– 6 taartvormpjes
Bestrijk de vellen brikdeeg met de gesmolten boter. Neem een vel deeg en vouw het in 4, snij dan in een cirkel van een diameter die 1cm groter is dan de taartvormpjes.
Leg de velletjes bladerdeeg één voor één in elk een vormpje en snij het overtollige deeg weg.
Maak met een vochtige doek de amandelen schoon en maal ze samen met de poedersuiker en de kaneel met de mixer.
Doe de eiwitten in een kom met een snufje zout. Klop de eiwitten tot sneeuw met de klopper of de mixer. Meng het amandelmengsel voorzichtig met een houten lepel door de opgeklopte eiwitten.
Met dit mengsel beleg je de taartjesbodems en strijk deze vlak. Laat 30 min bakken in een voorverwarmde oven aan 180°C.
Laat de taartjes afkoelen, doe ze voorzichtig uit de vorm en dresseer ze met een beetje honig en amandelschaafsel.
Boechnikha of spaghetti chebakia
Beghrir met honing en amandelen
Briouats met jben of roomkaas
Brick met dadels
Churros met poedersuiker
Marokkaanse rijsttaart