– 1 kg bloem
– 40 g gist
– Zout
Doe het bloem in een grote kom en maak een kuiltje in het midden. Doe daar de gist verdund in een beetje warm water en het zout in. Kneed alles krachtig met je handen terwijl je beetje bij beetje warm water toevoegt.
Kneed het deeg gedurende 15 minuten met de palmen van je handen. Deel deze dan in drie gelijke ballen. Duw de deegballen zachtjes plat op een bebloemde werkplan tot je een rond brood van ongeveer 1 cm dik overhoud.
Plaats de broden op een doek en bedek met een tweede doek. Laat deze anderhalf uur rijzen op een warme plaats, het brood zou dan van volume moeten zijn verdubbeld. Verwarm de oven en prik het brood met een vork alvorens deze gedurende 20 a 25 minuten te laten bakken.
Briwats met amandelen
Amandeltaartjes
Beghrir met honing en amandelen
Amandel brioche
Majhoul dadels gevuld met amandelspijs
Amandeldriehoekjes