Zoeken

Miljoenencompensatie voor familie omgekomen Marokkaan in Italië

13 augustus 2024 - 16:20 - Wereld

©

Een Italiaanse rechter heeft de familie van een Marokkaan die in 2017 omkwam bij een verkeersongeval een schadevergoeding van 2 miljoen euro toegekend. Het slachtoffer was 33 jaar oud en woonde sinds enkele maanden in Italië toen hij betrokken raakte bij het fatale ongeluk.

De dertiger werkte als groenteverkoper op de markt in Vigevano en was de belangrijkste kostwinner voor zijn vrouw, kinderen, moeder en 17 broers en zussen in Marokko. Na zijn dood diende de familie een claim in bij de verzekeringsmaatschappij, maar deze werd afgewezen omdat de emotionele band tussen de nabestaanden en het slachtoffer niet voldoende bewezen werd geacht.

Lees ook: Spanje veroordeeld tot schadevergoeding van 3 miljoen euro aan Belgische Marokkaan

De familie gaf echter niet op en startte een civiele procedure om een vergoeding te eisen voor het verlies van de familieband en het emotionele leed dat het overlijden van het slachtoffer had veroorzaakt. Met behulp van hun advocaat, Angelo Raffaele Miceli, kregen ze uiteindelijk gelijk van de rechter.

De schadevergoeding wordt betaald door het Italiaanse Fonds voor Slachtoffers van Verkeersongevallen en is verdeeld over de nabestaanden. De vrouw en twee kinderen van het slachtoffer ontvangen het grootste deel, maar ook zijn moeder en alle 17 broers en zussen krijgen een bedrag toegewezen.

Lees ook: Spanje moet 500.000 euro schadevergoeding betalen aan Marokkaan

Het ongeval vond plaats op 18 mei 2017. Het slachtoffer was passagier in een auto die van de weg raakte en tegen de vangrail botste. Hij overleed kort daarna aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De bestuurder van de auto, die geen rijbewijs had, werd veroordeeld voor dood door schuld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team