Zoeken

Minister Rachida Dati poseert met fans tijdens diner in Marokko

13 augustus 2024 - 20:30 - Marokko

©

De Franse minister van Cultuur, Rachida Dati, heeft ervoor gekozen haar vakantie in Marokko door te brengen. Tijdens haar verblijf bezocht ze verschillende toeristische locaties in de hoofdstad Rabat en dineerde ze in een bekend restaurant in Harhora, een kuststad nabij Rabat.

De keuze van Rachida Dati om haar vakantie in Marokko door te brengen, komt niet geheel onverwacht, aangezien ze van Marokkaanse afkomst is.

Lees ook: Franse minister Rachida Dati steunt Marokko in cultureel geschil met Algerije

Rachida Dati, voormalig minister van Justitie in Frankrijk, heeft haar steun uitgesproken voor de Franse erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara. Dit deed zij tijdens een diner in het restaurant "Terra Cota" in Harhora, waar ze samen met Marokkaanse burgers dineerde. Rachida Dati werd herkend door andere gasten en poseerde graag voor foto’s zonder enige vorm van protocol, wat door de aanwezigen werd gewaardeerd.

De eigenaar van het restaurant, die sprak met Rue20, vertelde dat Rachida Dati zichtbaar tevreden was over het recente Franse standpunt dat Marokko steunt in zijn claim op de Sahara. De bewindsvrouw heeft deze positie ook binnen de Franse regering verdedigd en omschreef het als een historisch moment.

Lees ook: Vader Frans-Marokkaanse minister Rachida Dati in Marokko begraven (video)

Ook vermeldenswaardig is dat Rachida Dati eerder dit jaar aanwezig was bij de troonviering van Koning Mohammed VI en naar verwachting deel zal uitmaken van de officiële delegatie die de Franse president Emmanuel Macron zal vergezellen tijdens zijn geplande bezoek aan Marokko eind september.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team