Zoeken

Moeder Koning Mohammed VI overleden

29 juni 2024 - 22:57 - Marokko

©

Lalla Latifa, de moeder van Koning Mohammed VI en weduwe van wijlen Koning Hassan II, is zaterdag overleden. Dit heeft de woordvoerder van het Marokkaanse Koninklijk Paleis bekendgemaakt.

"De woordvoerder van het Koninklijk Paleis kondigt met immense droefheid en diepe verslagenheid het overlijden aan van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Lalla Latifa, moge God haar in Zijn heilige genade hebben, op zaterdag 22 Dou Al Hijja 1445 H, overeenkomend met 29 juni 2024. Zij was de echtgenote van wijlen Zijne Majesteit Koning Hassan II, moge God zijn ziel hebben, en de moeder van Zijne Majesteit Koning Mohammed VI, moge God hem bijstaan en beschermen, evenals van Hun Koninklijke Hoogheden de prinsen en prinsessen", aldus de verklaring die is verspreid door het officiële persbureau MAP.

Lees ook: Koning Mohammed VI bezoekt zieke moeder in Parijs

Persbureau EFE vernam van een officiële Marokkaanse bron dat Lalla Latifa in Rabat is overleden, hoewel ze sinds de dood van Hassan II in 1999 in Parijs woonde. Ze kampte al jaren met gezondheidsproblemen. Koning Mohammed VI bezocht haar regelmatig in de Franse hoofdstad.

Na de bekendmaking van het overlijden van Lalla Latifa hebben de Marokkaanse televisiezenders en radiostations hun reguliere programmering onderbroken om de Koran uit te zenden, zoals gebruikelijk is in Marokko bij het overlijden van een hooggeplaatst persoon.

Lees ook: Koning Mohammed VI terug in Marokko na bezoek aan moeder in Frankrijk

Lalla Latifa, van Berberse afkomst en geboren in 1946, stond bekend om haar discretie en haar leven buiten de publieke schijnwerpers. Ze was een gerespecteerde en geliefde figuur binnen het Alaoui-koninkrijk. Opmerkelijk is dat ze tijdens het bewind van Hassan II nooit op een officiële foto verscheen en de titel van prinses droeg, niet van koningin. Ze was de tweede echtgenote van Hassan II en kreeg vijf kinderen met hem: Lalla Meryem, Koning Mohammed VI, Lalla Asma, Lalla Hasna en prins Moulay Rachid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team