Zoeken

Mohammedia stikt onder afval

15 juli 2024 - 06:00 - Marokko

©

Inwoners van Chellalat, een gemeente in Mohammedia, trekken aan de bel. Ze zijn de stank van het afval dat de stad overspoelt meer dan zat en roepen de autoriteiten op hun verantwoordelijkheid te nemen voor een schone en gezonde leefomgeving.

De situatie in Chellalat is volgens de inwoners "catastrofaal". Tegenover Al3omk klagen ze dat "het niet ophalen van afval en het ontbreken van transport naar de vuilstort ervoor zorgen dat wijken veranderen in kleine stortplaatsen, waar vuilnis zich opstapelt naast containers, wegen en braakliggende terreinen".

Lees ook: Marokko: afval op straat gooien kost vanaf nu 10.000 dirham

Met de stijgende temperaturen aan het begin van de zomer wordt de situatie onhoudbaar. Verschillende wijken zijn veranderd in open vuilnisbelten, terwijl de gemeenteraad machteloos toekijkt, aldus de inwoners. Ook zwerfhonden, ezels, muilezels en knaagdieren zouden steeds vaker in de stad worden gezien.

Lees ook: Nederlands bedrijf wil plastic afval recyclen in Marokko

De inwoners dringen er bij de lokale autoriteiten op aan snel een duurzame oplossing te vinden voor het afvalprobleem en de afvalverwerking in de stad te herzien. Concreet eisen ze dat de gemeenteraad de wijken, wooncomplexen en instellingen schoonmaakt en de enorme hoeveelheden stinkend afval verwijdert.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team