Zoeken

Moord op Badr Bouljoihel: "Ould lefchouch" in hoger beroep

16 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

Het hoger beroep in de zaak van de moord op Badr Bouljoihel is uitgesteld tot 13 november. De student werd afgelopen zomer gedood bij een fastfoodrestaurant in Aïn Diab. Het Hof van Beroep in Casablanca heeft de zitting uitgesteld vanwege de aanhoudende staking van de advocatuur in Casablanca.

De familie van Bouljoihel hoopt dat het hof de straffen die eerder zijn opgelegd, zal bevestigen. "Bevestiging van het vonnis in eerste aanleg zou rechtvaardigheid betekenen voor Badr en een voorbeeld stellen voor iedereen die een soortgelijke misdaad overweegt", aldus de zus van Badr tegenover Al3omk.

Lees ook: Richkid veroordeeld tot doodstraf voor moord in Marokko

De rechtbank veroordeelde de hoofddader, Achraf S., in april tot de doodstraf. Hij werd schuldig bevonden aan moord met voorbedachten rade, poging tot moord met voorbedachten rade, deelname aan een gewelddadige overval en mishandeling. Zijn mededaders kregen verschillende gevangenisstraffen: Amine R. kreeg levenslang, Ahmed S. 20 jaar, Abderrafiq Z. 25 jaar en Hamid A. 5 jaar. Alle verdachten moeten ook schadevergoeding betalen van 500.000 dirham aan de ouders van het slachtoffer, 100.000 dirham aan zijn zussen en 30.000 dirham aan de andere civiele partijen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team