2 juni 2021 - 20:20 - Wereld
Bestuurslid Laarbi A. van moskee Al Houda uit Geleen, staat deze week voor de rechter vanwege het financieren van terrorisme. Het Openbaar Ministerie denkt dat hij voor 250.000 euro geld en goederen naar Syrië bracht met medewerking van Daesh en andere terroristische organisaties. De voorzitter van de moskee is ook een verdachte in deze zaak.
Laarbi A. is de secretaris en vicevoorzitter van moskee Al Houda. Hij reisde samen met Jermaine Walters, broer van een ex-Hofstadgroeplid, naar het strijdgebied en had daar contacten met strijders van Daesh. Jermaine ging later terug als strijder en kwam daar om bij een bombardement. Laarbi A. maakte gebruik van zijn liefdadigheidsorganisatie Babycare om het geld in Syrië te krijgen. Volgens het OM waren de hulpgoederen bedoeld voor jihadisten. Justitie verdenkt hem van "financiering van terrorisme en lidmaatschap van een terroristische organisatie".
De Telegraaf schrijft dat ook de bekeerling Stefan Z., voorzitter van moskee Al Houda, verdachte is in deze zaak. Hij wordt ervan beschuldigd gegevens te hebben vervalst op donateurslijsten.
De Al Houda moskee is al langer in opspraak. In 2017 werd bij een grootscheepse actie van de politie, FIOD en het Openbaar Ministerie een inval gedaan in verband met een witwasonderzoek. Het gebedshuis wordt voor een deel gefinancierd met Saoedisch geld, waardoor het salafisme daar ook ingebed zou zijn geraakt.
Controverse na sloop café in Fez
Marokko vraagt Europa om Marokkanen niet te vernederen bij visumaanvragen
Zware straffen voor brutale aanval op Marokkaan in Italië (video)
Zonen Marokkaanse elite vast voor verkrachting Franse advocate
Marokkaans parlementslid betrapt met drugs voor broer in gevangenis
Twee maanden cel voor kus in Marokko
Zware straffen voor brutale aanval op Marokkaan in Italië (video)
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Halalvlees Isla Délice en Réghalal gevaarlijk?
Leerlingen met Marokkaanse roots doen het uitstekend in Nederland
Renault Tanger modelfabriek, Renault Oran grote flop!
Algerije bezorgd over toenadering Marokko en Iran