Zoeken

Moskee verboden voor vrouwen in Marokko

13 augustus 2024 - 21:20 - Marokko

©

Vrouwen zijn niet langer welkom in een moskee in de wijk Ibn al-Muqaffa in Imintanout, in de provincie Chichaoua. Maatschappelijke organisaties zijn verontwaardigd en roepen de bevoegde autoriteiten op om in te grijpen.

De Aknī-moskee, gelegen in de wijk Ibn al-Muqaffa in Imintanout, is zonder enige aankondiging gesloten voor vrouwen. De verantwoordelijke van de moskee heeft besloten om de vrouwenvleugel in de moskee, die zich vlakbij de rechtbank van eerste aanleg van Imintanout bevindt, te sluiten zonder enige uitleg te geven. Deze beslissing verhindert vrouwen uit de buurt en vrouwelijke medewerkers van de rechtbank om hun gebeden te verrichten.

Lees ook: Bekering Fransen in moskee Nador

De sluiting van de moskee voor vrouwen valt niet in goede aarde bij maatschappelijke organisaties. Ze hebben de bevoegde autoriteiten gevraagd om onmiddellijk in te grijpen, het gebedshuis weer open te stellen voor vrouwen en hen toe te staan hun recht uit te oefenen om te bidden in het "Huis van Allah". Het blijft onduidelijk of de autoriteiten en de diensten van de delegatie van het ministerie van Habous en Islamitische Zaken op de hoogte zijn van deze actie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team