Zoeken

Mounir Erramach aka de ’Pablo Escobar van het Noorden’ vrij?

14 augustus 2024 - 09:40 - Marokko

©

Berichten dat Mounir Erramach, alias de Pablo Escobar van het Noorden, een voormalige drugsbaron die momenteel vastzit in de centrale gevangenis van Kenitra, is vrijgelaten, zijn onjuist.

Mounir Erramach is nog niet op vrije voeten. Hoewel online media uit Tetouan meldden dat hij zijn vrijheid heeft herwonnen, bevestigen betrouwbare bronnen dat het slechts een gerucht is. De voormalige drugsbaron zit nog steeds vast in de centrale gevangenis van Kenitra.

Lees ook: Marokkaanse drugsbaron Mounir Erramach na 22 jaar vrijgelaten

Erramach werd in december 2002 veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor internationale drugshandel, het vormen van een criminele organisatie, wapenbezit en corruptie. Hij was ooit een eenvoudige sigarettenverkoper, maar groeide uit tot de grootste drugshandelaar in het noorden van het koninkrijk. Hij werd in 2022 gearresteerd. Tijdens zijn proces werden 30 andere personen, waaronder rechters, leden van de gendarmerie, politie en douane, ook veroordeeld tot gevangenisstraffen. Ze kregen straffen variërend van acht maanden tot levenslang.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team