Zoeken

Mysterie rond moord op Anouar in Tanger: justitie heel traag (video)

4 oktober 2024 - 23:50 - Marokko

©

De moeder van Anouar, de 20-jarige student die dood werd aangetroffen in zijn appartement in de wijk Mesnana in Tanger, blijft strijden voor gerechtigheid. De zaak dient binnenkort voor de 29e keer voor de rechtbank in Tanger.

Dinsdag stelde de rechtbank in Tanger de zaak voor de 28e keer uit. De volgende zitting is gepland op 15 oktober 2024. Volgens de moeder van het slachtoffer heeft het Openbaar Ministerie geoordeeld dat het dossier klaar is voor pleidooien. Alle aanwezige getuigen zijn opgeroepen, met uitzondering van de broer en oom van de verdachte, die afwezig waren. Zij worden nog steeds gezocht door de politie. De moeder van Anouar hoopt dat deze reeks van uitstellen zal leiden tot een rechtvaardig vonnis.

Lees ook: Tienermeisje bekent moord op Anouar in Tanger

In een verklaring aan Alyaoum24 uitte de moeder haar teleurstelling en verbazing over het verloop van het onderzoek sinds de start van de rechtszaak. Ze is vooral verontwaardigd over het feit dat de broer en oom van de verdachte niet verschijnen. Ze gelooft dat het 17-jarige meisje dat ervan wordt beschuldigd haar zoon te hebben vermoord, niet alleen heeft gehandeld. Volgens haar is het onmogelijk dat zij alleen deze gruwelijke misdaad heeft begaan, aangezien Anouar een atletische bouw had. Ze wijst op de beelden van een bewakingscamera, waarop te zien is dat de verdachte het gebouw verlaat in het gezelschap van twee personen, als onweerlegbaar bewijs dat er anderen bij de moord betrokken waren.

Het forensisch rapport bevestigt dat Anouar onder invloed was van een kalmerend middel voordat hij op brute wijze werd vermoord. Zonder dit middel hadden de verdachte, of degenen die haar hielpen, hem niet kunnen overmeesteren, aldus de moeder. Ze vindt dat de rechtbank niet kan volstaan met de verklaring van één getuige die beweert dat Anouar tijdens de moord werd vergezeld door iemand. Ze is vastbesloten om te blijven strijden voor een eerlijk vonnis. Ze verwacht dat de verdachte wordt veroordeeld voor moord met voorbedachten rade, diefstal met verzwarende omstandigheden, verbergen van gestolen goederen en gewapende overval, en dat de andere medeplichtigen voor de rechter verschijnen.

Lees ook: Nieuwe wending in moordzaak Anouar in Tanger

Anouar Othmani werd in november 2022 dood aangetroffen door zijn moeder, die hem bezocht in zijn appartement in de buurt van de universiteitscampus. Zijn dood veroorzaakte grote opschudding in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team