Zoeken

Inwoners Nador beschuldigen vastgoedmaffia van diefstal grond (video)

25 juni 2024 - 18:00 - Marokko

©

Inwoners van Nador beschuldigen een vastgoedmaffia ervan 71 hectare landbouwgrond in de omgeving van Beni Said Al Jabal op oneerlijke wijze in handen te hebben gekregen. Ze vragen de procureur-generaal om hun klachten te onderzoeken.

De bewoners beweren dat de vastgoedmaffia misbruik heeft gemaakt van de Covid-19 pandemie om valse documenten op te stellen en zo de gronden te stelen. Ze melden dat een vrouw in eerste instantie een put in het gebied liet graven, waarna ze claimde dat de put en een groot deel van de omliggende grond haar toebehooren.

Lees ook: Marrakech: twee verkozenen beschuldigd van diefstal van eigendommen

Een van de slachtoffers, een in het buitenland woonachtige Marokkaan, werd door de rechtbank van Nador veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens ’laster’ nadat de vrouw aangifte tegen hem had gedaan. De man stelt echter dat de beschuldiging vals is en dat de vrouw in kwestie hem het zwijgen wil opleggen omdat hij de illegale landonteigening openlijk aan de kaak stelt, meldt NadorCity.

Lees ook: Gezamenlijke celstraf van 37 jaar voor beroven eigendom wereld-Marokkaan

Een lokale burgeractivist benadrukt dat de bewoners vertrouwen hebben in de rechtbank en ervan overtuigd zijn dat ze gerechtigheid zullen krijgen. Hij voegt toe dat ze beloften hebben ontvangen om de zaak opnieuw te onderzoeken en de verantwoordelijken te identificeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team