8 februari 2023 - 08:00 - Wereld
Het Spaanse bedrijf Navantia is nog steeds bezig met de bouw van een ultramoderne patrouilleboot voor Marokko. Aan de Avante 1800 wordt inmiddels al meer dan een jaar gewerkt. Het schip zou binnenkort geleverd kunnen worden aan de Koninklijke Marokkaanse Marine.
"Het contract voor de aankoop door de Koninklijke Marokkaanse Marine van een hooggelegen patrouilleschip van Navantia S.A. is nog steeds geldig. In overeenstemming met haar contractuele verplichtingen is Navantia van start gegaan met de aankoop van de belangrijkste uitrusting voor het vaartuig", aldus de Spaanse regering in antwoord op een vraag van de parlementaire fractie Vox, over de voortgang van de bouw van de patrouilleboot, meldt El Debate.
Lees ook: Spaanse partij eist start bouw Marokkaans patrouilleschip
De patrouilleboot die voor Marokko wordt gebouwd is een Avante 1800 van de laatste generatie en is dus uitgerust met de meest geavanceerde systemen. Met een lengte van 89 meter en een breedte van 13,3 meter, biedt het schip plaats aan een gemiddelde bemanning van 46 man. Daarnaast zal het worden uitgerust met een 76-millimeter kanon, een raketlanceersysteem (SAM en SSM), alsmede moderne sensoren en radars, elektronische tegenmaatregelen en een dek om een helikopter te huisvesten, aldus Navantia.
Lees ook: Marokko leent 95 miljoen euro voor bouw Navantia-patrouilleboot
De Spaanse minister María Jesús Montero van Financiën, kondigde het nieuws van de bouw van een patrouilleboot voor Marokko aan tijdens een bezoek op 8 januari 2021 aan de San Fernando scheepswerf in Cadiz. De afgelopen tien jaar heeft Marokko zijn militaire begroting gestaag verhoogd, tot meer dan 5,1 miljard dollar in 2023.
Controverse na sloop café in Fez
Marokko vraagt Europa om Marokkanen niet te vernederen bij visumaanvragen
Zware straffen voor brutale aanval op Marokkaan in Italië (video)
Zonen Marokkaanse elite vast voor verkrachting Franse advocate
Marokkaans parlementslid betrapt met drugs voor broer in gevangenis
Twee maanden cel voor kus in Marokko
Zware straffen voor brutale aanval op Marokkaan in Italië (video)
Van Dubai tot Antwerpen: de val van cocaïnehandelaar Youssef Ben Azza
"Escobar van de Woestijn": huwelijksakte Latifa Raafat zorgt voor verwarring
Algerije stuurt Marokkaanse jongeren terug via landgrens
Halalvlees Isla Délice en Réghalal gevaarlijk?
Leerlingen met Marokkaanse roots doen het uitstekend in Nederland
Renault Tanger modelfabriek, Renault Oran grote flop!
Algerije bezorgd over toenadering Marokko en Iran