Zoeken

Nieuwe ontwikkeling in zaak ontvoerde Marokkanen in Thailand

22 mei 2024 - 09:00 - Wereld

©

Vier van de 29 Marokkaanse jongeren die door criminele bendes in Myanmar (Birma) aan de grens met Thailand werden vastgehouden, zijn teruggekeerd naar Marokko. De exacte omstandigheden van hun vrijlating zijn onduidelijk, maar er is sprake van ontsnappingen, betaling van losgeld en samenwerking met de Thaise autoriteiten.

De overige 25 Marokkanen bevinden zich nog steeds in handen van de criminelen. Drie mannen en een vrouw zijn volgens Al3omk al eerder ontsnapt en opgevangen door de Thaise organisatie voor de bestrijding van mensenhandel. Zij worden de komende dagen aan Marokko overgedragen. Vijf anderen zouden losgeld hebben betaald, maar worden nog steeds vastgehouden.

Lees ook: Marokkanen ontvoerd en gemarteld door gewapende bendes in Thailand

De Marokkaanse en Thaise autoriteiten werken samen om de situatie op te lossen. Het Marokkaanse parket heeft een onderzoek geopend en de Gerechtelijke politie (BNPJ) ingeschakeld. De eerste bevindingen wijzen op gespecialiseerde bendes die jonge mensen lokken met valse beloften van werk in de e-commerce.

Lees ook: Gemartelde Marokkanen in Birma: pijnlijke getuigenis van slachtoffer (video)

Familieleden van de Marokkaanse slachtoffers demonstreerden afgelopen donderdag in Rabat om de autoriteiten op te roepen alles in het werk te stellen om hun kinderen te redden. Naast Marokkanen worden ook veel jonge Sub-Sahara Afrikanen door deze gewapende criminele bendes in Myanmar vastgehouden en uitgebuit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team