Zoeken

Nieuwe tunnel Ourika scheelt automobilisten uur reistijd

26 augustus 2024 - 06:00 - Marokko

©

De provinciale directie van Uitrusting in Al Haouz staat op het punt een haalbaarheidsstudie te starten voor de aanleg van een noordelijke toegangsweg naar de toekomstige Ourika-tunnel, die Marrakech met Ouarzazate zal verbinden.

Deze studie, die naar verwachting vier maanden zal duren, heeft als doel alle mogelijke routes voor de Ourika-tunnel in kaart te brengen. De voormalige minister van Uitrusting, Abdelkader Amara, had tijdens zijn ambtstermijn Ourika gekozen voor dit project, in plaats van Tichka. Deze keuze was gebaseerd op twee belangrijke factoren.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen voor Ourika tunnel

De eerste factor heeft te maken met de technische, economische en milieu-onderzoeken van het project. Deze onderzoeken toonden aan dat de aanleg van een tunnel in Ourika de reistijd tussen Marrakech en Ouarzazate met een uur zou verkorten voor automobilisten en met ongeveer anderhalf uur voor vrachtvervoer. Deze optie brengt echter wel een verhoging van de projectkosten met zich mee, die worden geschat op bijna 10 miljard dirham. In tegenstelling tot Ourika zou de optie van Tichka de reistijd tussen de twee steden slechts met 20 minuten verkorten.

Lees ook: Streep door Tichka-tunnelproject?

De tweede reden betreft de geotechnische normen van Tichka, die complexer zouden zijn dan die van Ourika. Het Ourika-tunnelproject is bedoeld om de veiligheid en doorstroming op deze belangrijke verkeersader te waarborgen, die Marrakech moet verbinden met de provincies Ouarzazate, Zagora en Tinghir.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team