Zoeken

Nike brengt Marokkaanse zellige-sneaker uit (video)

29 juni 2024 - 20:30 - Marokko

©

Sportmerk Nike heeft zich samen met de Franse sneakerwinkel Opium verenigd om een unieke Jordan Air Ship Zellige te creëren. De schoen, geïnspireerd op het Marokkaanse zellige-tegelwerk, is een eerbetoon aan de Marokkaanse roots van de oprichters van Opium en viert de traditionele kunstvorm.

Yace en Mounir, de oprichters van Opium, zijn Franse Marokkanen met een passie voor streetwear. In 2001 richtten ze hun winkel op in de Parijse wijk Châtelet, met als doel de streetwearcultuur in Frankrijk te promoten en jongeren te inspireren om hun eigen creativiteit te uiten.

Lees ook: Puma lanceert Marokkaanse sneakers-collectie

De Jordan Air Ship Zellige is een limited edition sneaker met een design dat is geïnspireerd op zellige, handgemaakte geglazuurde tegels die veel gebruikt worden in de Marokkaanse architectuur. De schoen heeft een beige bovenkant met zwarte en paarse accenten, en op de hiel en tong prijken sterren. Het meest opvallende kenmerk is echter het zellige-motief op de swoosh en de binnenkant van de schoen.

Lees ook: Nieuw Marokkaans ontwerp voor New Balance sneakers

In een video die online is gedeeld, is te zien hoe de schoen tot stand is gekomen. De video toont een reis door Marokko, waar de ontwerpers inspiratie opdoen in de traditionele zellige-kunst en de bruisende cultuur van Casablanca. De Jordan Air Ship Zellige is meer dan een sneaker, het is een eerbetoon aan Marokkaanse kunst en erfgoed. De schoen is vanaf 29 juni verkrijgbaar op de website van Opium voor €150.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team